Mijn verhaal

"Er gaat maar één ding door mijn hoofd: Dit wil ik ook doen!"

Plotseling open ik mijn ogen en staar naar het grote antieke uurwerk aan de muur van de praktijk. Ik voel een totale ontspanning door me heen glijden. Mijn spieren ontspannen, mijn voeten worden voor het eerst in tijden weer warm en ik heb het opmerkelijke gevoel dat ik thuiskom. En dat terwijl deze therapie totaal onbekend terrein voor me is. Ik heb nog geen idee of deze behandeling me ook daadwerkelijk gaat helpen. Met grote ogen staar ik naar de klok en er gaat maar één ding door mijn hoofd: “Dit wil ik ook doen!”

Dit was mijn allereerste Shiatsu ervaring. De zoveelste therapeute op rij die met mijn jarenlange nek- en schouderklachten aan de gang ging. Ik had al vele therapeuten en specialisten gehad, in verschillende disciplines. En niemand was het gelukt om er meer dan 2 maanden tussen te krijgen, voordat ik weer  letterlijk plat lag van de pijn. Meestal kwam de pijn plotseling op en dan kon ik me alleen nog heel voorzichtig op mijn bed laten zakken. Het eerste uur lukte het me niet om overeind te komen. Met pijnstillers en gestut met kussens kwam ik dan de eerste nachten door.

Deze dame lukte het om er een half jaar tussen te krijgen. En na nog twee behandelingen heb ik de klachten nooit meer gehad. Inmiddels weet ik waarom. Ze liet me voelen waar spanning zich letterlijk had vastgezet in mijn lichaam en hielp me op een prettige en effectieve manier om die weer los te laten. Haar behandelingen gaven me meer energie en een diepe ontspanning. 

 

"Ik ben fysiek ingesteld en hou van simpel, leuk en doeltreffend"

Een aantal jaren later zat ik op een keerpunt in mijn carrière en besloot ik dat ik niet meer alleen wilde dromen van dit mooie vak. Ik ben gaan studeren wat me, na het aanzicht van die antieke klok, niet meer had losgelaten. Er is nooit een perfect moment voor verandering. Er is alleen die eerste stap.

Ik ben fysiek ingesteld en hou van simpel, leuk en doeltreffend.  Lekker in je lijf betekent ook lekker in je hoofd. We vragen dagelijks behoorlijk wat aanpassingsvermogen van ons lichaam. Daar moet je ook wat voor terugdoen. En dat is meer dan voldoende beweging en gezond eten. Dat is ook af en toe even stilstaan en luisteren naar de signalen van je lichaam. 

Er loopt meer door je lichaam dan spieren, pezen en gewrichten. Als het probleem daar niet in zit, is het goed om verder te kijken. Pijn betekent niet altijd dat er iets stuk of zwak is. Er kunnen veel meer redenen zijn. De meesten zijn gelukkig te behandelen.


Opleiding- en kennisachtergrond

Ik ben afgestudeerd aan de 4 jarige HBO Beroepsopleiding voor Iokai Shiatsu therapie waar ik ook traditioneel oosterse geneeskunde leerde. Tijdens mijn studie heb ik een regulier medische basisopleiding afgerond en ben ik opgeleid in de toepassing van Do-In yoga ter ondersteuning van behandelingen en de eigen basisgezondheid. In mijn praktijk combineer ik mijn vak met inzichten van 15 jaar ervaring als sportcoach, een opleiding in ademhalingstechnieken en 25 jaar ervaring in gezonde voeding bij voedingsmiddelovergevoeligheden en een laag energieniveau.


De vrouw achter de therapeut

“De kracht en magie van water”

Water heeft een grote aantrekkingskracht op mij. Het heeft een enorme schoonheid en iets magisch. Ik zwem dan ook graag lange afstanden in natuurwater. De zachte aanraking van het water op je huid heeft iets geruststellends en water draagt je bij volledige ontspanning. Daarnaast is het een fantastische omgeving voor een goede work-out, dus win-win! In de traditioneel oosterse geneeskunde heeft het element water ook een bijzondere rol. De energiebanen die behoren tot dit element staan voor je eigen bronenergie, vitaliteit, vruchtbaarheid, je reserves, je veerkracht en dienen alle overige levensfuncties in je lichaam.

Als je me beter leert kennen, kom je erachter dat...

… ik een aanstekelijk enthousiaste vrouw ben. Dit zijn niet mijn woorden, maar de lieve woorden van mensen waarmee ik de afgelopen jaren heb gewerkt.
… ik graag met mensen werk. Gezellig, dankbaar en je raakt nooit uitgeleerd.
… er thuis naast de bank altijd een wetenschappelijk boek ligt; mijn leergierigheid houdt meer van kennis dan van een romannetje.
… ik al 20 jaar uitsluitend aan watersport doe. Ik hou van sport, maar niet zonder water. Als ik water zie moet ik erin. Ik zwem het hele jaar door in open water.
… mijn eigen overheerlijke en smerig verantwoorde muffins, mijn favoriete snack zijn.
… mijn gezin en ik dol zijn op legpuzzel van Jan van Haasteren. Er gaat er altijd eentje mee op vakantie.
… ik mijn man ten huwelijk heb gevraagd met een zeer romantisch gedicht en ieder jaar rond sinterklaas neem ik ‘m opnieuw te grazen met eigen dichtwerk. Als ik niet aan het dichten ben, blog ik over mijn sport.
… ik van uitdagingen, reizen en grote avonturen hou. Mijn mooiste reis was een backpacking trip van enkele maanden rond de wereld zonder boekingen. 'Just go & go with the flow'.