Herken je de volgende situaties...

  • Je hebt al langere tijd last van (terugkerende) lage rugpijn en hebt er meerdere keren naar laten kijken. Daarnaast heb je al verschillende behandelingen gehad. Maar elke keer als je voelt dat het even beter wordt, komen de klachten toch weer terug. Tot nu toe heeft niemand een aanwijsbare oorzaak kunnen vinden en heeft niks voor de langere termijn geholpen. Het gebrek aan een oplossing begint aardig hopeloos te voelen.
  • Je vermoedt zelf dat het zou helpen als je je core wat meer zou trainen, omdat sommige spieren wel verzwakt zullen zijn. Daarom probeer je weer te gaan sporten. Maar terwijl anderen om je heen echt lekker opbouwen, moet je zelf helaas steeds weer opnieuw beginnen en blijf je tot je frustratie een beetje op hetzelfde niveau hangen of wordt het zelfs erger. Je favoriete sport doe je al enige tijd niet meer.
  •  Als je iets uit je handen laat vallen begin je bijna te vloeken. Dat betekent dat je moet bukken en als één ding lastig is, is het dat wel. Net als de vaatwasser. Dat apparaat is echt een ramp om leeg je halen met jouw lage rugpijn. Dit geldt overigens voor vrijwel alles waar je voor moet bukken.
  • Als een vriend(in) vraagt of je mee wil naar een avondje hossen in de Ziggodome, roep je graag 'ja leuk, gaan we doen!'. Maar in werkelijkheid aarzel je en vraag je je eerst af of je onderrug dat wel gaat trekken.
  • Stiekem droom je van een mooie reis. Het lijkt je tof om je kinderen nog wat van de wereld te laten zien voordat ze niet meer met jou op vakantie willen. Maar een lange tijd in het vliegtuig of een auto zie je eerlijk gezegd niet zitten met jouw onderrug. Je neemt nu liever genoegen met een simpele reis waarbij je vooraf weet, dat je regelmatig van houding kan wisselen.

Wist je dat: Bij ongeveer 95% van de mensen met chronische lage rugpijn, de oorzaak onbekend is en er géén lichamelijke afwijkingen worden gevonden die de pijn verklaren? Wist je ook dat de werkelijke oorzaak niet altijd gevonden hoeft te worden, maar je wel kan herstellen?


Hoe zou het voor je zijn als...

  • Er wel wat aan te doen is? Als je voelt dat de lage rugpijn over kan gaan.
  • Aan je conditie werken en sporten weer iets is waar je zelf het ritme voor bepaalt. Dat je weer echt op kan bouwen in je favoriete sport. En er ook weer van kan genieten.
  • Je zonder nadenken en zonder afgestraft te worden, weer kan bukken. Gewoon een rondslingerende schoen oprapen, de vaatwasser uitruimen, en je gevallen sleutelbos van de grond pakken. Zonder voorzichtig in gecontroleerde squats te hoeven zakken.
  • Een volmondig 'ja, leuk!' de eerste reactie is als een vriend(in) je mee uit vraagt. Geen twijfel meer of je onderrug dat wel aankan.
  • Je niet bang hoeft te zijn voor een keer wat langer te moeten zitten of staan en ook weten dat die lange auto- of vliegreis best wel kan.

Dit is mogelijk met het behandelprogramma "RugReset".


Wat is 'RugReset'?

RugReset is een behandelprogramma waarin de langdurige, onverklaarbare lage rugpijn gericht wordt aangepakt en waarin we toewerken naar blijvend herstel. Tijdens het programma, van minimaal 12 weken, krijg je o.a. gerichte behandelingen en een combinatie van verschillende soorten oefeningen die jou helpen herstellen.

Het behandelprogramma bestaat uit:

  • Een intakegesprek.
  • Een set van 5  shiatsu behandelingen.
  • Wekelijkse oefensessies die je kan volgen vanuit huis en die vaak al na 3 weken de eerste merkbare effecten geven.
  • Persoonlijke begeleiding bij de oefensessies voor de juiste uitvoering.
  • Informatie over de zin en onzin van chronische lage rugpijn, voor meer vertrouwen in je eigen lichaam.
  • Een afsluitend consult waarin je persoonlijke adviezen meekrijgt voor het behoud van het resultaat.

Extra

Ik vind het belangrijk dat je naast de behandelingen zo snel mogelijk aan de slag gaat met de oefensessies, er lol in gaat hebben omdat je resultaten voelt en het ook vol blijft houden. Daarom geef ik je als steuntje in de rug:

  • Een gratis startpakket met enkele hulpmiddelen, zodat je na je eerste behandeling gelijk aan de slag kan met de oefensessies.

 

Na afronding van het behandelprogramma heb je...

  • Een onderrug waar je de pijn uit hebt voelen stromen en ontspanning en mobiliteit voor in de plaats is gekomen.
  • De vrijheid om te bewegen en je favoriete sport weer te gaan beoefenen, zodat je aan verdere opbouw of herstel van je conditie kan gaan werken.
  • Een onderrug waar je weer mee kan bukken.
  • De stabiliteit om weer langer te kunnen staan en lopen, zoals bijvoorbeeld bij feestjes of uitgangsgelegenheden.
  • Het vertrouwen om die verre reis te gaan maken waar je misschien al zo lang van droomde.

Jouw investering

Jouw investering in tijd/inspanning is gemiddeld 3-4 uur per week inclusief oefensessies en behandelingen. Het volledig programma duurt minimaal12 weken.

Jouw investering in jezelf financieel is € 395,- (inclusief BTW). 

Ben je aanvullend verzekerd, dan wordt (een gedeelte van) de behandeling mogelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Voor veel aanvullende verzekeringen betekent dit dat je ongeveer de helft van de totale investering vergoed krijgt. Kijk in het overzicht op Zorgwijzer.nl of dit voor jou geldt, of check je polisvoorwaarden. 

 

Is dit het juiste programma voor mij?

Dat is een logische vraag. Zeker als je al veel verschillende behandelmethoden hebt geprobeerd. Geeft de informatie die je hier hebt kunnen vinden niet voldoende antwoord, vraag dan gerust een adviesgesprek aan. In een online videogesprek van maximaal 30 minuten nemen we door wat jouw klacht en doel is en krijg je een eerlijk advies over wat ik hierin kan betekenen. Aan het einde van dit gesprek, weet je of dit behandelprogramma de juiste is voor jou. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

  • Je hebt langdurige of terugkerende lage rugpijn  (+12 weken).
  • Er zijn geen duidelijke oorzaken gevonden voor de pijn.
  • Eerdere behandelingen gaven geen of onvoldoende langdurig resultaat.
  • Je bent bereid om ook zelf iets te doen voor je herstel.

 

Veel gestelde vragen

Wat maakt dit programma anders dan mijn eerdere behandelingen?

Als je gelooft dat onverklaarbare, langdurige lage rugpijn 1 oorzaak heeft, dan geloof je ook dat er 1 oplossing moet zijn.

Het is lastig om te herstellen als de rug zelf niet het enige probleem is. Daarom wordt er breder gekeken dan alleen de rug zelf.

Het programma bestaat uit behandelingen die helpen om de spanning en verkramping uit je lichaam te krijgen en het zelfherstellend vermogen te vergroten. En daarnaast een oefenprogramma die je helpt met opbouw. Ook van de rug zelf. Deze is door het lange tijd ontzien, vaak onvoldoende aangesproken. Met als resultaat: zwakte, onbalans, verkamping, overgevoeligheid, veranderingen en verminderde circulatie in de weefsels. Een flinke niesbui kan dan al problemen geven. Zo’n opbouw heeft tijd nodig en die krijg je.

De behandelingen en oefeningen zijn zo opgebouwd dat ze elkaar gedurende het programma gaan versterken.

Worden de behandelingen en oefensessies aangepast aan mijn klachten?

Ja, de behandelingen en oefensessies worden gegeven volgens wat jij op dat moment nodig hebt.

Zijn de behandelingen en oefensessies veilig?

Ja, shiatsu is een veilige behandelmethode. De behandeling wordt afgestemd op jouw belastbaarheid.

Ook de oefensessies zijn geschikt voor elk niveau en bouwen naar mate de weken vorderen stap voor stap op. Maar nooit sneller dan jouw belastbaarheid aankan. Samen kijken we of het tempo passend voor je is en blijft.

Wat is shiatsu therapie en hoe voelt het?

1. Wat is shiatsu therapie?

Shiatsu therapie is een Japanse drukpunt-massagetechniek met diepe werking. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van stretches en mobilisaties. De therapie werkt op effectieve manier aan het afvoeren van afvalstoffen en aan de circulatie. Denk hierbij aan circulatie van o.a. bloed en vloeistoffen door spieren, weefsels en organen. Een verbeterde circulatie bevordert de functie, het herstelvermogen, het immuunsysteem, het energieniveau en helpt ontspannen.

Shiatsu kan gegeven worden door een dun laagje kleding heen, je hoeft je dus niet uit te kleden voor een behandeling.

2. Hoe het voelt

Tijdens de behandeling zweef je tussen slapen en waken, terwijl je lichaam aan het werk wordt gezet. Spieren ontspannen, de ademhaling wordt rustiger en dieper, gedachten komen tot rust. De drukpunten voelen veelal subtiel en rustgevend. Daar waar de circulatie gestagneerd is, of juist overactief, kan een specifiek punt even intens aanvoelen. In veel gevallen trekt dit snel weer weg.

Geven de shiatsu behandelingen bijwerkingen?

Meestal wordt er tijdens en na een shiatsu behandeling een gevoel van fysieke ontspanning en rust ervaren, meer energie, of meer mentale balans. Het kan gebeuren dat er bijwerkingen worden ervaren, bijvoorbeeld door een ontgiftingsreactie. Dit uit zich in symptomen als loomheid, meer plassen of verandering in de stoelgang. Deze symptomen verdwijnen meestal snel. Shiatsu kan ook op emotioneel niveau bijwerkingen hebben; emoties kunnen loskomen, een gevoel van opluchting of een gevoel van ruimte. Veel water drinken en uitrusten is het beste advies direct na een behandeling.

Voor wie is shiatsu therapie NIET geschikt?

Shiatsu kan flink wat in beweging zetten en wordt daarom afgeraden bij: koorts, ontstekingen, kanker, zwangerschap (eerste trimester), ernstige vaatziekten, trombose en ziekten met een verhoogde stofwisseling. Twijfel je of shiatsu slim is in jouw situatie? Neem gerust contact op voor overleg.

Hoe lang duurt mijn herstel?

Je krijgt de tijd die jouw lichaam nodig heeft om te herstellen, er van uitgaande dat je alle behandelingen en sessies gewoon volgt. Dat is voor iedereen verschillend. De snelsten herstellen in 12 weken. Maar velen hebben langer nodig. Een hersteltijd van 6 maanden komt ook voor.

Ik leer je welke signalen van je lichaam een betrouwbare indicator zijn voor het niveau van je herstel, zodat je je eigen pad enigzins in kan schatten en je eigen resultaten tussendoor ziet en voelt.

Word ik gegarandeerd pijnvrij?

Okee, dit lijkt een simpele vraag. Maar omdat deze vraag deels samenhangt met een denkwijze die je in de weg kan zitten, geef ik je hier een wat langer antwoord.

Op het moment dat je rugpijn hebt, kan dat zo intens zijn dat je alleen maar wil dat het zo snel mogelijk weer wegtrekt omdat je anders het gevoel hebt dat je niks meer kan. Soms voelt het alsof het nooit meer goed zal komen. Maar is het wegtrekken van de pijn nog steeds je enige doel als je al zo lang, steeds herhaaldelijk lage rugpijn hebt gehad?

Pijn vs herstel

Het is goed om te begrijpen dat de hoeveelheid pijn helaas niet gelijk staat aan de mate van herstel. Op het moment dat je minder pijn voelt of de pijn zelfs langer wegblijft, zegt dit nog weinig over het werkelijk niveau van herstel van je rug. Pas als je rug goed blijft functioneren onder druk, kan je gaan spreken van een herstel. Daarom willen we niet alleen werken aan het verminderen van pijn, maar vooral ook aan het werkelijk herstel, zodat de pijn niet opnieuw oplaait als je ziek, zwak of misselijk bent, een niesbui of hoestaanval krijgt, het koud of warm weer is, je een rare beweging maakt of een keer ongelukkig tilt.

Ik zie mensen met een verschillende voorgeschiedenis en duur van pijnklachten volledig herstellen. De ene keer geleidelijk en de andere keer snel. Meestal is een lange periode van pijnklachten ook een iets langer pijnherstel. Maar de praktijk laat zien dat dit niet altijd evenredig op gaat en ook ligt aan de aard van de pijnklachten.

Geduld, consistentie en vertrouwen laten wel altijd resultaat zien. Dus: laat de wens voor een quick fix los, snap het verschil tussen pijn en herstel en investeer in een goede opbouw voor de langere termijn en ja mag je er van uit gaan dat ook de pijn verdwijnt.

Jouw eigen aandeel hierin

Daarnaast ligt het antwoord op deze vraag voor een deel bij jezelf. In dit programma krijg je alle handvaten om een optimaal resultaat te bereiken en krijg je gerichte behandelingen. Maar consequent oefenen en waar nodig/mogelijk je leefstijl aanpassen, doe je zelf.

Starten zonder risico

Laten we realistisch zijn dat er nooit een behandeling zal bestaan die voor de volle 100% van de mensheid werkt. Daarom checken we vooraf of dit programma bij jouw klachten past. Daarnaast weet ik dat je binnen 6 weken de eerste resultaten moet gaan ervaren. Mocht het programma nou echt niks voor je doen dan kan je vóór het einde van de 6e week stoppen en krijg je je aankoopbedrag terug. Zo heb je niks te verliezen.

Zie ook de vraag hieronder voor meer informatie.

Wat als dit programma nou echt niet voor mij werkt?

Ik vind het belangrijk dat jij echt gaat herstellen en jouw leven niet meer beperkt wordt door langdurig lage rugpijn. Mocht het programma nou helemaal niks voor je doen dan kan je voor het einde van de 6e week stoppen en krijg je je aankoopbedrag terug.

Voorwaarden

De voorwaarde is dat je de eerste twee behandelingen en alle tussentijdse oefensessies volgens advies hebt gedaan en dat je vóór het einde van de 6e week en minimaal 48 uur vóór de 3e behandeling je annulering schriftelijk doorgeeft.

Wat als ik tussendoor met vakantie ben?

Geen probleem, behalve als het een lange vakantie is in de eerste 10 weken. Neem gerust contact op via het contactformulier op de contact pagina om te overleggen wat handig is. Je ontvangt dan altijd binnen 1 werkdag een reactie.