Herken je de volgende situaties...

 • Je hebt al langere tijd last van (terugkerende) lage rugpijn en hebt er meerdere keren naar laten kijken. Daarnaast heb je al verschillende behandelingen gehad. Maar elke keer als je voelt dat het even beter wordt, komen de klachten toch weer terug. Tot nu toe heeft niemand een aanwijsbare oorzaak kunnen vinden en heeft niks voor de langere termijn geholpen. Het gebrek aan een oplossing begint aardig hopeloos te voelen .
 • Je vermoedt zelf dat het zou helpen als je je core wat meer zou trainen, omdat sommige spieren wel verzwakt zullen zijn. Daarom probeer je weer te gaan sporten. Maar terwijl anderen om je heen echt lekker opbouwen, moet je zelf helaas steeds weer opnieuw beginnen en blijf je tot je frustratie een beetje op hetzelfde niveau hangen.
 •  Als je iets uit je handen laat vallen begin je bijna te vloeken. Dat betekent dat je moet bukken en als één ding lastig is, is het dat wel. Net als de vaatwasser. Dat apparaat is echt een ramp om leeg je halen met jouw lage rugpijn. Dit geldt overigens voor vrijwel alles waar je voor moet bukken.
 • Als een vriend(in) vraagt of je mee wil naar een avondje hossen in de Ziggodome, roep je graag 'ja leuk, gaan we doen!'. Maar in werkelijkheid aarzel je en vraag je je eerst af of je onderrug dat wel gaat trekken.
 • Stiekem droom je van een mooie reis. Het lijkt je tof om je kinderen nog wat van de wereld te laten zien voordat ze niet meer met jou op vakantie willen. Maar een lange tijd in het vliegtuig of een auto zie je eerlijk gezegd niet zitten met jouw onderrug. Je neemt nu liever genoegen met een simpele reis waarbij je vooraf weet, dat je regelmatig van houding kan wisselen.

Wist je dat: Bij ongeveer 95% van de mensen met chronische lage rugpijn, de oorzaak onbekend is en er géén lichamelijke afwijkingen worden gevonden die de pijn verklaren? Wist je ook dat de werkelijke oorzaak niet altijd gevonden hoeft te worden, maar je wel kan herstellen?


Hoe zou het voor je zijn als...

 • Er wel wat aan te doen is? Als je voelt dat de lage rugpijn over kan gaan.
 • Aan je conditie werken en sporten weer iets is waar je zelf het ritme voor bepaalt. Dat je weer echt op kan bouwen in je favoriete sport. En er ook weer van kan genieten.
 • Je zonder nadenken en zonder afgestraft te worden, weer kan bukken. Gewoon een rondslingerende schoen oprapen, de vaatwasser uitruimen, en je gevallen sleutelbos van de grond pakken. Zonder voorzichtig in gecontroleerde squats te hoeven zakken.
 • Een volmondig 'ja, leuk!' de eerste reactie is als een vriend(in) je mee uit vraagt. Geen twijfel meer of je onderrug dat wel aankan.
 • Je niet bang hoeft te zijn voor een keer wat langer te moeten zitten of staan en ook weten dat die lange auto- of vliegreis best wel kan.

Dit is mogelijk met het behandelprogramma "Rugkracht".


Wat is 'Rugkracht'?

Rugkracht is een behandelprogramma van 12 weken waarin de langdurige, onverklaarbare lage rugpijn gericht wordt aangepakt en waarin we toewerken naar blijvend herstel. Tijdens deze 12 weken krijg je o.a. gerichte behandelingen en een combinatie van verschillende soorten oefeningen die jou helpen herstellen.

Het behandelprogramma bestaat uit:

 • Een intakegesprek.
 • Een set van 5  shiatsu behandelingen.
 • 12x wekelijkse oefensessies die je kan volgen vanuit huis en die vaak al na 3 weken de eerste merkbare effecten geven.
 • Persoonlijke begeleiding bij de oefensessies voor de juiste uitvoering.
 • Informatie over de zin en onzin van chronische lage rugpijn, voor meer vertrouwen in je eigen lichaam.
 • Een afsluitend consult waarin je persoonlijke adviezen meekrijgt voor het behoud van het resultaat.

Extra

Ik vind het belangrijk dat je naast de behandelingen zo snel mogelijk aan de slag gaat met de oefensessies, er lol in gaat hebben omdat je resultaten voelt en het ook 12 weken vol blijft houden. Daarom geef ik je als steuntje in de rug:

 • Een gratis startpakket met enkele hulpmiddelen, zodat je na je eerste behandeling gelijk aan de slag kan met de oefensessies.

 

Na afronding van het behandelprogramma heb je...

 • Een onderrug waar je de pijn uit hebt voelen stromen en ontspanning en mobiliteit voor in de plaats is gekomen.
 • De vrijheid om te bewegen en je favoriete sport weer te gaan beoefenen, zodat je aan verdere opbouw of herstel van je conditie kan gaan werken.
 • Een onderrug waar je weer mee kan bukken.
 • De stabiliteit om weer langer te kunnen staan en lopen, zoals bijvoorbeeld bij feestjes of uitgangsgelegenheden.
 • Het vertrouwen om die verre reis te gaan maken waar je misschien al zo lang van droomde.

Jouw investering

Jouw investering in tijd/inspanning is gemiddeld 3-4 uur per week inclusief oefensessies en behandelingen. Het volledig programma duurt 12 weken.

Jouw investering in jezelf financieel is € 395,- (inclusief BTW). 

Ben je aanvullend verzekerd, dan wordt (een gedeelte van) de behandeling mogelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Voor veel aanvullende verzekeringen betekent dit dat je ongeveer de helft van de totale investering vergoed krijgt. Kijk in het overzicht op Zorgwijzer.nl of dit voor jou geldt, of check je polisvoorwaarden. 

 

Is dit het juiste programma voor mij?

Dat is een logische vraag. Zeker als je al veel verschillende behandelmethoden hebt geprobeerd. Geeft de informatie die je hier hebt kunnen vinden niet voldoende antwoord, vraag dan gerust een adviesgesprek aan. In een online videogesprek van maximaal 30 minuten nemen we door wat jouw klacht en doel is en krijg je een eerlijk advies over wat ik hierin kan betekenen. Aan het einde van dit gesprek, weet je of dit behandelprogramma de juiste is voor jou. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.


> Je hebt langdurige of terugkerende lage rugpijn  (+12 weken).

> Er zijn geen duidelijke oorzaken gevonden voor de pijn.

> Eerdere behandelingen gaven geen of onvoldoende langdurig resultaat.

> Je bent bereid om ook zelf aan de slag te gaan om te herstellen.

 


Veel gestelde vragen

Wat maakt dit programma anders dan andere behandelmethoden?

Dit programma bestaat niet uit één behandelmethode, maar uit een mix van verschillende onderdelen:

Het bestaat uit shiatsu behandelingen, waarmee goede resultaten worden geboekt in de aanpak van pijnbeleving en ontspanning. Daarnaast bestaan de oefenensessies uit een combinatie van verschillende type oefeningen waar mijn cliënten goede resultaten mee boeken qua mobiliteit en flexibliteit. Maar ook qua pijnvermindering. De oefeningen zijn zo opgebouwd dat ze elkaar gedurende het programma gaan versterken en jij er tussendoor niet meer bij na hoeft te denken.

Uit onderzoeken naar effectieve behandelingen bij langdurige en terugkerende onverklaarbare lage rugpijn is gebleken dat er 2 aanpakken echt effectief zijn; oefeningen gericht op mobiliteit, flexibiliteit en coördinatie en daarnaast wordt een combinatie-aanpak (eventueel ook van behandelwijzen) aangeraden als bewezen effectief.

Worden de behandelingen en oefensessies aangepast aan mijn klachten?

Ja, de behandelingen worden gegeven volgens wat jij op dat moment nodig hebt. De oefensessies hebben een vaste basis, maar worden aangepast aan jouw klachtenpatroon en herstelsnelheid. Bijvoorbeeld als je meer stijfheid ervaart op specifieke plekken, of als je bijvoorbeeld versleten knieën hebt en geen oefeningen kan doen waarbij je op je knieën moet zitten.

Zijn de behandelingen en oefensessies veilig?

Ja, shiatsu is een veilige behandelmethode. De behandeling wordt afgestemd op jouw belastbaarheid. Ook de oefensessies zijn geschikt voor elk niveau en bouwen naar mate de weken vorderen stap voor stap op.

Wat is shiatsu therapie en hoe voelt het?

Shiatsu therapie is een Japanse drukpunt-massagetechniek met diepe werking. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van stretches en mobilisaties. De therapie werkt op effectieve manier aan het afvoeren van afvalstoffen en aan de circulatie. Denk hierbij aan circulatie van o.a. bloed en vloeistoffen door spieren, weefsels en organen. Een verbeterde circulatie bevordert de functie, het immuunsysteem, het energieniveau en helpt ontspannen.

Shiatsu kan gegeven worden door een dun laagje kleding heen, je hoeft je dus niet uit te kleden voor een behandeling.

 

Hoe het voelt

Tijdens de behandeling zweef je tussen slapen en waken, terwijl je lichaam aan het werk wordt gezet. Spieren ontspannen, de ademhaling wordt rustiger en dieper, gedachten komen tot rust. De drukpunten voelen veelal subtiel en rustgevend. Daar waar de circulatie gestagneerd is, of juist overactief, kan een specifiek punt even intens aanvoelen. In veel gevallen trekt dit snel weer weg.

Geven de shiatsu behandelingen bijwerkingen?

Meestal wordt er tijdens en na een shiatsu behandeling een gevoel van fysieke ontspanning en rust ervaren, meer energie, of meer mentale balans. Het kan gebeuren dat er bijwerkingen worden ervaren, bijvoorbeeld door een ontgiftingsreactie. Dit uit zich in symptomen als loomheid, meer plassen of verandering in de stoelgang. Deze symptomen verdwijnen meestal snel. Shiatsu kan ook op emotioneel niveau bijwerkingen hebben; emoties kunnen loskomen, een gevoel van opluchting of een gevoel van ruimte. Veel water drinken en uitrusten is het beste advies direct na een behandeling.

Voor wie is shiatsu therapie NIET geschikt?

Shiatsu kan flink wat in beweging zetten en wordt daarom afgeraden bij: koorts, ontstekingen, kanker, zwangerschap (eerste trimester), ernstige vaatziekten, trombose en ziekten met een verhoogde stofwisseling. Twijfel je of shiatsu slim is in jouw situatie? Neem gerust contact op voor overleg.

Word ik gegarandeerd pijnvrij?

Dat antwoord ligt voor een deel bij jezelf. In dit programma geef ik je alle handvaten om dat te bereiken en krijg je gerichte behandelingen. Maar consequent oefenen voor een optimaal resultaat en waar nodig/mogelijk je leefstijl aanpassen, doe je zelf.

Ben je bereid om aan de slag te gaan met je herstel, dan is de kans groot dat je pijnvrij wordt.

Toelichting: Mocht het programma nou echt niks voor je doen dan kan je vóór het einde van de 4e week stoppen en krijg je je aankoopbedrag terug. Zo heb je niks te verliezen. Zie ook de vraag hieronder voor meer informatie.

Wat als dit programma nou echt niet voor mij werkt?

Ik vind het belangrijk dat jij echt gaat herstellen en jouw leven niet meer beperkt wordt door langdurige lage rugpijn. Mocht het programma nou helemaal niks voor je doen dan kan je voor het einde van de 4e week stoppen en krijg je je aankoopbedrag terug.

Voorwaarden

De voorwaarde is dat je de eerste twee behandelingen en alle tussentijdse oefensessies volgens plan hebt gedaan en dat je vóór het einde van de 4e week en minimaal 48 uur vóór de 3e behandeling je annulering schriftelijk doorgeeft.

Wat als ik tussendoor met vakantie ben?

Dat ligt eraan hoe lang je vakantie is. Neem gerust contact op via het contactformulier op de contact pagina om te overleggen wat handig is. Je ontvangt dan altijd binnen 1 werkdag een reactie.